Svoboda Mladi se zavzemamo za ponovno vzpostavitev zaupanja v politiko in institucije ter za večjo proaktivnost mladih pri oblikovanju predlogov za izboljšave.

Kljub svoji mladosti poudarjamo pomen solidarnosti in sodelovanja med generacijami ter si prizadevamo za graditev zaupanja in solidarnosti v družbi.

Naša predanost se odraža v širokem naboru vprašanj, ki jih rešujemo, vključno s stanovanjsko problematiko, zaposlovanjem, izobraževanjem, digitalizacijo, okoljskimi vprašanji, javnim prevozom ter medgeneracijskim sožitjem. 

Mladi v Gibanju Svoboda Mladi verjamemo, da smo lahko ključni akterji v sedanjosti ne samo v prihodnosti in si prizadevamo za boljše pogoje življenja za vse državljane. Naša strast, odločnost in širok nabor tem, ki jih odpiramo, nas postavljajo v položaj, da soustvarjamo boljšo družbo in okolje za vse.  

Zadnje novice sekcija Svoboda Mladi

Glasnejši in aktivnejši kot smo, več pozitivnih sprememb lahko dosežemo. Naše delo, dosežke in projekte lahko spremljate tukaj.

Preglej vse novice

Stebri programa sekcije Svoboda Mladi

Mladi si želimo živeti v družbi, ki nas podpira pri našem delu, izobraževanju, osebnem razvoju in zagotavlja pogoje, da čim prej postanemo samostojni.

Izobraževanje

Dober izobraževalni sistem je hrbtenica vsake razvite države. Mladi potrebujemo dodatne štipendije ter kvalitetnejše učne vsebine 21 stoletja.

Preberi več

Podnebne spremembe

Zeleni prehod ni floskula, ampak pot do kvalitetnejšega življenja, javnega potniškega prevoza ter odprave zablod preteklih generacij.

Preberi več

Učinkovit javni servis

Javne storitve (vpis na fakultete, poslovanje z občino, upravno enoto…) morajo biti brez izjeme digitalizirani v pravem pomenu besede.

Preberi več

Ekonomska neodvisnost

Mladi potrebujemo ustrezne delovne pogoje, manj zaposlitvene negotovosti ter dejanske rešitve stanovanjske problematike.

Preberi več

Vodstvo sekcije Svoboda Mladi

Vodstvo Gibanja Svoboda Mladi skrbi za povezanost, delovanje, sodelovanje med člani in članicami ter promocijo dela in dosežkov.

Matej Grah

Lucija Tacer

Lenart Žavbi

Tadej Marušič

Izvršni odbor sekcije Svoboda Mladi

Izvršni odbor Gibanja Svoboda Mladi pripravlja predloge internih aktov in drugih gradiv ter vodi postopke volitev.

Miha Mohorčič

Sara Žibrat

Blaž Juren

Tia Šubic

Jakob Kužnik

Laura Pukl

Tim Fabjan

Predsednik Sveta

Lejla hasić

Podpredsednica Sveta

Anže Behin

Podpredsednik Sveta

Nadzodni odbor sekcije

Timotej Matej Zagorc

Predsednik Nadzornega odbora

Martin Kovač

Član Nadzornega odbora

Sara Erdić

Članica Nadzornega odbora

Častno razsodišče sekcije

Matjaž Mavrič

Predsednik Častnega razsodišča

Lucija Ana Vrščaj

Članica Častnega razsodišča

Kontakt

Gibanje Svoboda Mladi

Slovenska cesta 56

1000 Ljubljana

[email protected]

070 385 888

Vrednote Svoboda Mladi

Svoboda ravnanja kot temelj demokratične družbe

Naše delovanje temelji na svobodi ravnanja kot temelju demokratične družbe, medsebojnem spoštovanju kot temeljnem gradniku medosebnih in družbenih odnosov ter na k rezultatom usmerjenih politik, ki izboljšujejo življenjski standard najširšega možnega kroga ljudi.

SVOBODOMISELNOST

Ideje, vključevanje, posameznik, mladi, skupnost, moč, sodelovanje

SPOŠTOVANJE

Mladim prijazna država,  nič o mladih brez mladih

REZULTATI

Medgeneracijsko spoštovanje in sodelovanje.

Sodelujte in sooblikujte prihodnost

Postanite del skupnosti, pridružite se nam!!

Samo skupaj lahko ustvarimo boljšo državo in lepšo prihodnost. Utemeljeno na spoštovanju, zaupanju, odgovornosti in svobodi.