Povezana Evropa je garancija za mir v državah Evropske unije. Na miru, povezanosti, sodelovanju in sprejemanju različnosti Unija sloni, v osebnem zapisu pravi kandidat Svobode na letošnjih volitvah v Evropski parlament, Vojko Volk.

Izpolnjen je bil temeljni del programa Gibanja Svoboda, to pa je, da smo s svojo konsistentno politiko na evropskem parketu pod vodstvom dr. Roberta Goloba  Slovenijo uvrstili v krog jedrnih držav, s katerimi sodelujemo za bolj povezano, bolj učinkovito in s tem močnejšo Unijo. 

Solidarnost in stabilnost znotraj EU sta ključna pogoja za družbeni napredek vseh članic EU. Ruska agresija na Ukrajino je EU poenotila bolj kot kadarkoli prej, ta enotnost pa je obet, da lahko bolje kljubujemo vsem nasilnim posegom v mir in stabilnost Evrope in sveta. Solidarnost nas je vodila, ko smo se zavzeli za BiH, da ji je bil podeljen status kandidatke za članstvo v EU. Še vedno namreč velja, da je članstvo v Uniji zagotovilo za mir, na kar smo lahko zelo ponosni in kar je izjemen dosežek povezave.

Slovenija je od letos članica skupine 9 držav EU, ki se zavzemajo za odločanje s kvalificiranovečino o zunanji in varnostni politiki EU. S tem izkazujemo samozavest kot država, ki nam je v 19 letih članstva v EU uspelo utrditi svojo identiteto in veljavo slovenskega jezika in kulture ter okrepiti našo varnost.  

Izražamo pa tudi  prepričanje, da se lahko z gospodarskimi in varnostnimi izzivi sveta soočimo samo kot Evropa, združena in povezana. Nobena posamična država, še tako velika, tudi Nemčija ali Francija, ne more sama konkurirati ne Kitajski ne ZDA. Najbolj pomembno pa je, da se lahko samo učinkovita EU sooči s ključnimi izzivi prihodnosti, od zelenega prehoda in rabe jedrske energije do zdrave hrane in pitne vode.   

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo