Danes je bil v državnem zboru na pobudo predsednice državnega zbora Urške Klakočar Zupančič posvet Za boljšo prihodnost živali.

Danes je bil v državnem zboru na pobudo predsednice državnega zbora Urške Klakočar Zupančič posvet Za boljšo prihodnost živali. Na posvetu so sodelovale številne organizacije, ki se ukvarjajo z zaščito, varstvom in pravicami ter vzrejo živali. Posveta se je udeležil predsednik vlade Robert Golob.

»Kaj je tisto, kar si živali zaslužijo? Zagotovo si zaslužijo humanost. Humanost pa je beseda, ki definira nas, ljudi in ne njih. Torej se vse začne pri nas, pri ljudeh in vem, da je to ravno tista točka, na kateri bomo morali tudi nas, ki jo bomo morali nasloviti, če želimo zaščito živali dejansko izvajati, ne samo na papirju, ampak tudi v življenju. Nenazadnje se humanost in dobrota kažeta ravno v našem odnosu do najbolj ranljivih in tistih, ki so nam tako ali drugače zaupani v varstvo,« je na posvetu poudaril Robert Golob.

Svoj nagovor je zaključil z optimizmom: »Računam, da bo današnja razprava plodna, da bomo našli prave zakonodajne rešitve za to, da bomo to področje uredili ne samo v korist živali, ampak v korist tudi nas, ljudi, ki z njimi živimo in ki jih imamo radi.«

Urška Klakočar Zupančič je poudarila, da smo ljudje zavezani k zaščiti živali, saj ne morejo poskrbeti same zase in so prepuščene na milost in nemilost ljudjem: »Nimamo prav nobene pravice imeti prevlade nad drugimi živimi bitji na način, kot sami mislimo, da je najprimernejši in ki predvsem najbolje služi našim potrebam. Srčno si želim, da bi skupaj naredili nekaj dobrega za živali ter na podlagi predstavitev in razprave posvet sklenili z dobro popotnico za nadaljnje izboljšanje njihovega položaja.«

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo