Jutri bo na Brdu pri Kranju koalicijski vrh, na katerem bodo predstavljena izhodišča in usmeritve za reforme, ki jih bomo oblikovali in izvedli v letu 2023.

Jutri bo na Brdu pri Kranju koalicijski vrh, na katerem bodo predstavljena izhodišča in usmeritve za reforme, ki jih bomo oblikovali in izvedli v letu 2023. Slovenija je pred številnimi izzivi, ki jih moramo premagati, če hočemo (p)ostati država razvoja. Ker smo na volitvah obljubili drugačno, boljšo državo, z izvajanjem reform mislimo resno.

Robert Golob: »Vrag je zdaj zares vzel šalo. Ne moremo se več politično preigravati, kdo je za in kdo je proti. Rešitve bomo dali na mizo in iskali konsenz. Kdor bo želel, se bo pridružil.«

Na koalicijskem vrhu bomo opravili razpravo o načrtovanih reformah, predvsem bo pomembna zdravstvena. Minister za zdravje Daniel Bešič Loredan bo predstavil stanje in predlagane rešitve, ki bodo vključene v reformo zdravstva. Po besedah predsednika vlade je pomembno, da za predlogom reforme »stojimo vsi tisti, ki smo del koalicije, tako ministrice in ministri kot tudi vsi koalicijski poslanke in poslanci. Na podlagi razprave bomo oblikovali aneks h koalicijski pogodbi. Želimo, da ga podpišemo vsi v vladni koaliciji, zato ker smo v tem čolnu vsi skupaj«.

Poleg zdravstvene reforme bodo predstavljena izhodišča tudi za druge reforme, ki so nujne:

  • Davčna reforma, s katero bomo dosegli bolj pravično in solidarno davčno okolje,
  • šolska reforma, ki bo osnova za to, da Slovenija postane družba znanja,
  • pokojninska reforma, ki bo omogočila vzdržno in stabilno financiranje pokojnin,
  • reforma plačnega sistema v javnem sektorju za doseganje bolj stimulativnega in učinkovitejšega javnega sektorja,
  • stanovanjska reforma, s katero bomo zagotovili dostopna in dostojna stanovanja.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo