Predstavniki Gibanja Svoboda Mladi smo se danes udeležili posveta na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Sestali smo se s predstavniki ministrstva in drugimi mladimi, ...

Predstavniki Gibanja Svoboda Mladi smo se danes udeležili posveta na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Sestali smo se s predstavniki ministrstva in drugimi mladimi, govorili smo o urejanju sistema študentske prehrane, ki je trenutno osnovan na študentskih bonih.

Cena študentskih obrokov se je v zadnjem času kljub dvigu subvencije občutno zvišala, kar je za marsikaterega študenta (pre)velik finančni zalogaj. Zato smo se mladi v Gibanju Svoboda mladi odzvali povabilu pristojnega ministrstva. Posvet je bil konstruktiven, pogovarjali smo se o kratkoročnih rešitvah pa tudi o potencialni dolgoročnejši in postopni reformi sistema študentske prehrane.

Predsednik Gibanja Svoboda mladi Matej Grah: “Pričakujemo pobude tudi s strani študentov, saj verjamem, da bomo le s skupnimi močmi našli dobro rešitev dostopne in zdrave prehrane za vse študentke in študente.”

Pred sprejemanju kakršnekoli rešitve se bomo seveda najprej posvetovali tudi s študenti, saj sledimo načelu “nič o študentih brez študentov”. Glavni cilj vseh aktivnosti na področju študentske prehrane mora biti zagotavljanje zdrave in dostopne študentske prehrane vsem študentkam in študentom.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo