Včeraj, 24. 1. 2023, je na Ptuju potekal zbor članov in članic Gibanja Svoboda Ptuj, na katerem so prisotni soglasno potrdili ustanovitev Lokalnega odbora Gibanje Svoboda Ptuj. Gibanje Svoboda je ...

Včeraj, 24. 1. 2023, je na Ptuju potekal zbor članov in članic Gibanja Svoboda Ptuj, na katerem so prisotni soglasno potrdili ustanovitev Lokalnega odbora Gibanje Svoboda Ptuj. Gibanje Svoboda je tako pričelo s procesom ustanavljanja lokalnih odborov po Sloveniji. Posebej nas veseli, da je prvi odbor ustanovljen ravno na Ptuju, najstarejšem mestu v Sloveniji. Novoizvoljeni izvršni odbor lokalnega odbora se bo v prihodnjih dneh sestal na konstitutivni seji in pričel s svojim delovanjem. Zaveze lokalnega odbora do graditve uspešnega, zdravega in živahnega Ptuja so po včerajšnjem Zboru članov še trdnejše.

Prisotne so na Zboru članov in članic pozdravili tudi predstavniki stranke in občinski svetniki Gibanje Svoboda iz občin Spodnjega Podravja.

Poslanec Dejan Zavec je ob ustanovitvi lokalnega odbora povedal: “Zelo sem zadovoljen in vesel, saj je stranka Gibanje Svoboda z ustanovitvijo lokalnega odbora pokazala spoštovanje našemu mestu in pozitivni zgodbi, ki tukaj nastaja, ter po drugi strani tudi resnost in prizadevanje, da stranka zgradi močno lokalno mrežo, ki bo sposobna povezovanja in reševanja izzivov na lokalni ravni.”

Predsednik lokalnega odbora Gibanje Svoboda Ptuj Alen Hliš, je ob koncu zbora članov navzoče nagovoril z naslednjimi besedami: “Veseli me, da danes skupaj, še močnejši, nadaljujemo zgodbo, ki smo jo pričeli v času lokalnih volitev. Z ustanovitvijo lokalnega odbora in že začrtanim delom v mestnem svetu in v četrtnih skupnosti v Mestni občini Ptuj prevzemamo tudi odgovornost, da si vsak dan prizadevamo graditi uspešen, zdrav in živahen Ptuj. Verjamem, da nam bo s pozitivno naravnanostjo, energijo in znanjem to tudi uspelo.”

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo