»Skrajne skupine v Evropskem parlamentu, konservativci in skupina identitete ne ponujajo nobenih rešitev. Samo glasni so in gradijo svoje programe na lažeh.« Irena Joveva, nosilka liste Svobode na evropskih volitvah.

Skrajne skupine v Evropskem parlamentu, konservativci in skupina identitete ne ponujajo nobenih rešitev. Samo glasni so in gradijo svoje programe na lažeh.

Irena Joveva je aktualna evropska poslanka, ki pravi, da se je zasuk evropskega parlamenta v desno začel že v drugi polovici mandata, ki se zdaj izteka. Vse več je bilo sodelovanja s skrajno desnico in vse težje je bilo doseči konsenze o pomembnih stvareh. »Zaradi njih je padla uredba o pesticidih, ki je izjemno pomembna za naše okolje«.

»Ko začne odločati skrajnost, se ključni interesi, ki zadevajo večino prebivalstva, takega, ki si ne želi meja v Evropi, ki si ne želi populističnih govorov in nastopov pred volitvami, pač pa napredek po volitvah, ki si ne želi strahu, ne upoštevajo več,« pravi kandidat za evropskega poslanca Svobode Vojko Volk.

Ko začne odločati skrajnost, se ključni interesi, ki zadevajo večino prebivalstva, takega, ki si ne želi meja v Evropi, ki si ne želi populističnih govorov in nastopov pred volitvami, pač pa napredek po volitvah, ki si ne želi strahu, ne upoštevajo več.

 »Kot mlad posameznik sem tri leta nazaj čutil, kaj pomeni, če nimam svobode izbire, kaj pomeni, če sem omejen pri svojem gibanju, kaj pomeni, če nimam pravice do svobode izražanja,« pravi kandidat Svobode za evropskega poslanca Matej Grah.  

Kot mlad posameznik sem tri leta nazaj čutil, kaj pomeni, če nimam svobode izbire, kaj pomeni, če sem omejen pri svojem gibanju, kaj pomeni, če nimam pravice do svobode izražanja.

V Svobodi smo se pred evropskimi volitvami s kandidati in kandidatkami in kandidati pogovarjali o nevarnosti zasuka novega sklica evropskega parlamenta v skrajno desno.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo