V Gibanju Svoboda nikoli nismo podvomili v volivke in volivce. Ko gre zares, in ko so na udaru prave vrednote, ste od nekdaj znali strniti vrste in pokazati moč posameznikovega glasu. Le nekaj dni pred nedeljskim glasovanjem na evropskih volitvah se začenja izrisovati realno stanje.  

Praktično vse raziskave v zadnjih tednih beležijo krepko rast podpore Svobodi. Izračuni kažejo, da gre le še za nekaj tisoč glasov in Svoboda bo imela poslanca več. Tisti, ki skorajda že slavijo, pa najverjetneje enega manj.

Andraž Zorko, partner v agenciji Valicon, ki se ukvarja z merjenjem javnega mnenja, je v oddaji Studia necenzurirano dejal: »Čeprav ne bo taktičnega glasovanja, lahko SDS še kaj izgubi na račun strank leve sredine. Gibanje Svoboda je že tako blizu, da bi lahko že z nekaj odstotnimi točkami več posegla po tretjem mandatu, ki bi šel na račun SDS.«

Gibanje Svoboda je že tako blizu, da bi lahko že z nekaj odstotnimi točkami več posegla po tretjem mandatu, ki bi šel na račun SDS.

Prav tako se je na situacijo na omrežju X danes odzval politolog in politični analitik dr. Alem Maksuti, ki je zapisal, da so se stranke SDS, NSi in SD poskušale izogniti trem referendumom in s tem vplivati na čim nižjo volilno udeležbo. »Demokracija je v tem primeru kolateralna škoda, kot rezultat volilne taktike. Po istem teoremu je vsak dodaten volivec na volišču priložnost za nove stranke, predvsem za liberalno Gibanje Svoboda, ki je v najboljši poziciji, da s tem dobi največ glasov. Glede na javnomnenjske napovedi bi nekaj % točk višja volilna udeležba lahko bila odskočna deska za naskok 3. poslanca iz vrst največje koalicijske stranke Gibanje Svoboda. Zato je ključna mobilizacija volivcev v finišu kampanje!«

Glede na javnomnenjske napovedi bi nekaj % točk višja volilna udeležba lahko bila odskočna deska za naskok 3. poslanca iz vrst največje koalicijske stranke Gibanje Svoboda. Zato je ključna mobilizacija volivcev v finišu kampanje!

Kot lahko spremljate, se v kampanji pogovarjamo o prihodnosti EU, o splavu, pa tudi o tem, kako za vedno izkoreniniti nasilje velikih nad manjšimi narodi. Brez dvoma gre za prelomne teme, ki bodo zaznamovale tudi prihodnje generacije. Enako si velja zapomniti stališča predstavnikov strank. Naj se oblikovalci javnega mnenja še tako trudijo, v resničnem svetu dobro in zlo le stežka zamenjata mesti.

Imamo zgodovinsko priložnost, da vsi skupaj z rekordno udeležbo na evropskih volitvah naredimo preobrat v demokratično smer. Ne smemo dopustiti, da se Evropa obrne skrajno desno. Temne čase smo Slovenke in Slovenci s svojo glavo enkrat že premagali. Ne moremo dovoliti, da nas ponovno zagrneta negotovost in strah, zato pozivamo k SVOBODI ODLOČITVE IN IZBIRI SVOBODE.

Dragi prijatelji in prijateljice, ne dovolimo, da nam podpihovalci takih in drugačnih strasti vzamejo vse tisto, za kar smo si prizadevali desetletja. Evropa je in ostaja celina miru, napredka in blagostanja. To je sporočilo, zaradi katerega se nam želijo pridružiti vedno nove in nove države.

To je tudi sporočilo, zaradi katerega se na volitvah splača oddati svoj glas. Slovenija in z njo Evropa računata na vas.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo