Odziv poslancev Svobode mag. Tamare Kozlovič in Roberta Janeva na odločitev Evropskega sodišča za človekove pravice glede pritožb slovenskih ribičev.

Poslanca Svobode iz Slovenske Istre mag. Tamara Kozlovič in Robert Janev sta izrazila razočaranje nad odločitvijo Evropskega sodišča za človekove pravice, da so pritožbe slovenskih ribičev, ki jih je Hrvaška kaznovala zaradi ribolova v Piranskem zalivu, nedopustne.

Menita namreč, da gre v omenjenem primeru, ko so bili slovenski ribiči zaradi hrvaškega nespoštovanja arbitražne razsodbe s strani Hrvaške kaznovani zato, ker so lovili v slovenskem morju, dejansko za kratenje človekovih pravic, kar so na današnji novinarski konferenci poudarili tudi predstavniki slovenske vlade. 

Kot je ob tem poudaril poslanec Robert Janev, ribištva ne moremo in ne smemo gledati zgolj skozi oči gospodarske dejavnosti, saj je to primarno kulturna in zgodovinska dediščina Slovenske Istre in konec koncev tudi Slovenije. »Zato je najina dolžnost, da to kulturno dediščino in identiteto kot poslanca Slovenske Istre pomagava ohranjati in tudi krepiti,« je poudaril.

Zato je najina dolžnost, da to kulturno dediščino in identiteto kot poslanca Slovenske Istre pomagava ohranjati in tudi krepiti

Poslanca ob tem v celoti podpirata napoved slovenske vlade in ministrice za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Mateje Čalušić, da »bo država še naprej podpirala slovenske ribiče, jim nudila vso potrebno podporo in zaščito ter si še naprej prizadevala, da Hrvaška arbitražno razsodbo prizna in implementira«.

bo država še naprej podpirala slovenske ribiče, jim nudila vso potrebno podporo in zaščito ter si še naprej prizadevala, da Hrvaška arbitražno razsodbo prizna in implementira

V Svobodi podpiramo slovenske ribiče, jim v celoti stojimo ob strani in storili bomo vse, kar je v naši moči, da jim v okviru svojih pristojnosti pomagamo.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo