»Strašenje s posledicami ukrepov, ki odpravljajo škodo, ki je nastala zaradi podnebnih sprememb, in ki te spremembe hkrati blažijo, je populistična politična agenda desnice, ki ne pije vode,« smo slišali danes na okrogli mizi Umanotere, fundacija za trajnostni razvoj, kjer so različni strokovnjaki razpravljali o podnebnih spremembah, zelenem prehodu, ki je dobil negativno konotacijo, in ukrepih, ki jih predlagajo znanstveniki.

Boj proti posledicam podnebnih sprememeb je naš skupen boj, naša skupna odgovornost, ki jo moramo deliti vsi, vendar pravično

Posveta sta se udeležila tudi kandidata Svobode za poslanca v Evropskem parlamentu Tamara Vonta in Uroš Brežan. Slovenija je med vsemi državami Evropske unije zaradi posledic podnebnih sprememb do sedaj utrpela največjo škodo in to ob tem, da škoda, ki so jo povzročile lanskoletne poplave, sploh ni všteta. »Boj proti posledicam podnebnih sprememb je naš skupen boj, naša skupna odgovornost, ki jo moramo deliti vsi, vendar pravično,« je dejala Tamara Vonta.

Uroš Brežan je dodal, da se v Sloveniji zelo zavedamo potrebe po varovanju okolja, biodiverzitete, predvsem pa vrednosti, ki jo ima za nas čista voda.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo