»Vključevanje različnih skupin ljudi v družbene procese je civilizacijski standard in vse politične opcije bi morale to zagotoviti. Nič o invalidih brez invalidov je načelo, katerega pri Svobodi upoštevamo. Ponosen sem na svojo vlado, saj je naredila prve korake v pravo smer. Spremenili smo volilno zakonodajo, ki sedaj zagotavlja volilno pravico vsem invalidom, ne glede na poslovno sposobnost. Poleg tega je Slovenija bila ena izmed prvih držav, ki je v ustavo zapisala pravico do uporabe znakovnega jezika. Pri Gibanju Svoboda smo tudi spletno stran za evropske volitve prilagodili slabovidnim. To so pravi koraki, pot pa je še dolga.«

Ponosen sem na svojo vlado, saj je naredila prve korake v pravo smer. Spremenili smo volilno zakonodajo, ki sedaj zagotavlja volilno pravico vsem invalidom, ne glede na poslovno sposobnost.

Danes se je soočanja na temo položaja invalidov v družbo udeležil kandidat za evropskega poslanca na listi Gibanja Svoboda Jure Leben, ki je zbranim predstavil svoje poglede in načrte za vključevanje invalidov v družbo. Leben je izpostavil pomen nadaljnjih korakov v smeri enakih priložnosti za vse ter poudaril nujnost nadaljnjega razvoja politik, ki bodo omogočile polno participacijo invalidov v družbenem življenju. Živahna razprava med udeleženci je poudarila pomen sodelovanja vseh političnih sil pri tem ključnem vprašanju.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo