V Svobodi smo že v svoj volilni program zapisali, da želimo urediti rabo konoplje v medicinske namene.

Gre za pomembno vprašanje, ki se ne tiče le podpornikov ene politične opcije, ampak celotne družbe. Zato je prav, da o tem državljani spregovorite na referendumu.

Prav je, da volivke in volivci poveste, ali smo kot družba že dovolj dozoreli, da presežemo stigme in uredimo področje uporabe konoplje. Ta se bolnikom v Sloveniji že lahko predpisuje, a zaradi pomanjkanja raziskav le za lajšanje težav pri določenih bolezenskih stanjih. Ker gojenje konoplje pri nas zakonsko še ni urejeno, pa izdelke uvažamo iz tujine.

V Gibanju Svoboda želimo torej slišati, ali naj v Sloveniji končno uredimo pridelavo in predelavo konoplje, kot so to že uredile številne evropske države.

V Gibanju Svoboda želimo torej slišati, ali naj v Sloveniji končno uredimo pridelavo in predelavo konoplje, kot so to že uredile številne evropske države. Pridelavo in predelavo, ki bo preko jasne regulacije in nadzora bolnikom zagotavljala varne, dostopne in kakovostne izdelke.

Pri tem pa ne pozabimo, da delež legalne prodaje konoplje ne dosega niti desetine skupne prodaje na trgu. Povpraševanje na črnem trgu se povečuje tudi med bolniki, ki iščejo alternative. Takšna nenadzorovana uporaba vprašljivih izdelkov je lahko dejansko škodljiva. Zato je na mestu tudi razmislek, ali smo pripravljeni storiti še korak, ki ga je ubrala naša vzornica Nemčija.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo