»V Gibanju Svoboda smo globoko zaskrbljeni zaradi vzpona protievropskih, populističnih in ksenofobnih gibanj po Evropi, ki želijo mobilizirati državljane na podlagi svojih evroskeptičnih, nacionalističnih, protekcionističnih in unilateralističnih programov, ki delujejo v nasprotju s temeljni cilji evropske solidarnosti in sodelovanja,« je ob predstavitvi Deklaracije ob 20- letnici članstva v Evropski uniji, ki jo v Državni zbor vlagata poslanski skupini Gibanje Svoboda in SD dejala poslanka Gibanja Svoboda in kandidatka za evropsko poslanko Tamara Vonta.

V Gibanju Svoboda smo globoko zaskrbljeni zaradi vzpona protievropskih, populističnih in ksenofobnih gibanj po Evropi.

»Namen te deklaracije je, da se po dvajsetih letih ozremo nazaj, pogledamo, kaj nam je uspelo, in da se po drugi strani zazremo tudi v prihodnost, da si postavimo cilje in vizijo, kako bomo znotraj Evropske unije živeli«, je še povedala Tamara Vonta.

Zagovarjamo močno, stabilno, varno, enotno in gospodarsko uspešno Evropsko unijo.

Pred nami je proces širitve Evropske unije na države Zahodnega Balkana, hkrati pa ugotavljamo, da sta se v zadnjih dvajsetih letih spremenila tako svet kot Evropska unija.

»Vztrajamo pri nadaljnjem poglabljanju evropske integracije ter tesnejšemu povezovanju. Zagovarjamo močno, stabilno, varno, enotno in gospodarsko uspešno Evropsko unijo.«

Ker je Tamara Vonta kandidatka za poslanko evropskega parlamenta, je povedala tudi, da se bo zavzemala za izboljšanje komunikacije institucij Evropske unije in njenih najvišjih predstavnikov z državljani. »Kajti to je zagotovo nujno, če želimo aktivno participacijo, aktivno udeležbo državljanov v vseh procesih znotraj Evropske unije,« je še dejala Tamara Vonta.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo