Tudi uradno se je začela kampanja pred volitvami v Evropski parlament. Večkrat slišimo, da bodo to prelomne volitve za Evropo. Ta ugotovitev ni iz trte izvita, temveč temelji na splošnem dogajanju v Evropi in svetu. Seveda je jasno, da en človek ne pomeni veliko, niti ne more veliko narediti za boljšo Evropo. Skupaj pa lahko naredimo vse.

Večkrat tudi slišimo, da od Evrope nimamo nič, zato nima smisla hodit na volitve. No, treba je že priznati, da Evropska unija ni idealna in da ima težave. Ampak bodimo tudi realni in se vprašajmo, katera organizacija na svetu pa je idealna? Ni take organizacije. Zakaj? Zato, ker jo sestavljajo ljudje, ki pa nimajo vedno vsi dobrih namenov.

Če pa še bolj realno pogledamo, bomo videli, da smo v 20 letih članstva zelo napredovali. Pa se bom omejil samo na področje, ki ga pokrivam. Ni treba daleč v zgodovino, spomnimo se samo požara na Krasu ali lanskih poplav. Brez utečenega evropskega mehanizma za krizne situacije bi zagotovo veliko dlje trajalo, da bi prišle tuje ekipe na pomoč z ljudmi in opremo. Drugi pomagajo nam in mi drugim, kadar je to potrebno. Z evropskimi sredstvi se je kupilo tudi veliko opreme za zaščito in reševanje. Evropska solidarnost deluje!

Vsaka kampanja je naporna, seveda za kandidate veliko bolj kot za volivce. Je pa za kandidate ena stvar lažja. Od prvega dne veš, koga boš obkrožil, medtem ko pri volivcu ni nujno tako.

Je pa za kandidate ena stvar lažja. Od prvega dne veš, koga boš obkrožil, medtem ko pri volivcu ni nujno tako.

Vsem, vam in nam, želim umirjeno in strpno kampanjo, morda včasih začinjeno s kančkom humorja.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo