Prepričan sem, da bo za našo skupno prihodnost izjemno pomembno, kako se bomo na skrajne vremenske pojave ter globalno segrevanje odzivali na evropski ravni.

Demokracija je ena od vrednot, na katerih je utemeljena Evropska unija in volitve so praznik demokracije. Da na tem prazniku sodelujem kot kandidat za evropskega poslanca, sem se odločil zato, ker je politika, ki se danes oblikuje v Evropskem parlamentu, odločilnega pomena za to, kako bomo v prihodnje živeli v Sloveniji in Evropski uniji. 

Verjamem, da lahko tako na podlagi ministrskih kot tudi dolgoletnih županskih izkušenj prispevam k temu.

Verjamem, da lahko tako na podlagi ministrskih kot tudi dolgoletnih županskih izkušenj prispevam k temu. Z občinsko ekipo smo znali izkoristiti možnosti, ki jih EU ponuja za številne razvojne projekte, obenem pa smo gradili evropsko idejo miru s pridobitvijo Znaka evropske dediščine za cerkvico Sv. Duha v Javorci. 

Kot minister sem se soočil tako s hudo sušo, ki nas je prizadela poleti 2022, kot s katastrofalnimi poplavami lani avgusta. Tako kot včeraj velja tudi jutri gledati preko občinskih in državnih meja, da bi bili uspešni. 

Prepričan sem, da bo za našo skupno prihodnost izjemno pomembno, kako se bomo na skrajne vremenske pojave ter globalno segrevanje odzivali na evropski ravni.

Prepričan sem, da bo za našo skupno prihodnost izjemno pomembno, kako se bomo na skrajne vremenske pojave ter globalno segrevanje odzivali na evropski ravni. Le dovolj široko zastavljen okvir bo državam in lokalnim skupnostim omogočil, da ljudem zagotovijo vodooskrbo, poplavno varnost in visoko kvaliteto življenja. Spoštljiv odnos do okolja in narave je sestavni del rešitve boljših odnosov med ljudmi. 

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo