Kandidati in kandidatke Svobode na evropskih volitvah ter poslanke in poslanci Svobode so danes na ljubljanski tržnici oddali podpis podpore kampanji My Voice, My Choice – Moj glas, moja izbira. 

Gre za vseevropsko kampanjo za varen in dostopen splav v Evropi, ki jo koordinira Inštitut 8. marec.  

V Sloveniji imamo pravico do svobodnega odločanja o rojstvu otrok zapisano v ustavo, dostop do splava je omogočen. Žal pa to ne velja za marsikatero drugo državo v Evropi. V Svobodi smo mnenja, da prepoved splava v sodobni demokratični Evropi nima mesta.  

»Liberalna demokracija temelji na odgovornosti posameznice in posameznika, kar pomeni tudi uveljavljanje reproduktivne avtonomije. Sami se lahko odločamo, kdaj in kako bomo imeli otroke, ta pravica ne bi smela biti kratena nikjer, nikoli in nikomur,« je o tej temi nedavno zapisala evropska poslanka in nosilka liste Svobode na evropskih volitvah Irena Joveva, ki je danes oddala podpis v podporo kampanji.  

Poleg Joveve so podpis danes oddali še kandidatke in kandidati Svobode na evropskih volitvah Uroš Brežan, Tamara Vonta, Matej Grah ter poslanke in poslanci Svobode Sara Žibrat, Tomaž Lah, Nataša Avšič Bogovič in Lenart Žavbi.  

Kot prvi premier katerekoli države v EU je kampanjo danes podprl predsednik vlade in Gibanja Svoboda dr. Robert Golob, prav tako je podpis oddala predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič.  

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo