Ja, se zgodi, kakšen dan je dolg in naporen, po drugi strani pa izjemno pester in poln pristnih stikov z ljudmi. Taka je bila moja sobota, 18. maja. Zgodaj dopoldne sem prebudil možgane s šahovsko simultanko, kjer sem naenkrat odigral partijo s kar 18. nasprotniki!

Hiter pretok možganske aktivnosti po sinapsah je popolnoma umiril obisk čebelarjev. Z Juretom Lebnom sva obiskala praznik čebelarjev v Beltincih, kjer smo se pogovarjali tudi o prihodnosti opraševalcev. Ta mala bitja ogrožajo pesticidi in ostali strupi, predvsem pa naš hiter način življenja.

Enako bi lahko rekli za reko, ki se vije po panonskih ravnicah, Muro, gospodarico življenja. Obiskal sem Sladki vrh in tam smo se pogovarjali o naši Amazonki, ki neštete rodove Prekmurcev spremlja od rojstva do smrti.

Obisk maratona v Radencih mi je dal vedeti, da obstajajo ljudje, ki za dosego svojih osebnih ciljev gredo preko sebe. Prijateljica mi je rekla: »Tek na dolge proge je urjenje duha. Grajenje telesa je samo kolateralna posledica.« Po maratonu sem obiskal še Sikalo Zoo, kjer smo se srečali s prijatelji.     

Za konec dneva pa še poklon ponosu regije, Nogometni šoli Mura, ki te dni praznuje 100 let delovanja. Čarnobejli!

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo