Danes obeležujemo poseben dan: svetovni dan zdravja. Zato ga posvetimo razmisleku o eni svojih najpomembnejših vrednot – zdravju.

Slogan letošnjega svetovnega dneva se glasi Moje zdravje, moja pravica. Besede, ki opredeljujejo naše skupno zavzemanje, da ima vsakdo pravico do kakovostnih zdravstvenih storitev, izobraževanja in informacij o zdravju, kot tudi pravico do čiste vode in zraka, dostopa do zdrave prehrane, bivališča, dostojnih delovnih in okolijskih pogojev ter plačila in nediskriminacije.

celotne družbe je eden od pomembnih meril razvitosti države. A danes živimo dlje, bolj dinamično in raznoliko. To je seveda dosežek, a hkrati s sabo prinese večje in drugačne potrebe ljudi po zdravstvenih storitvah. Naša odgovornost pa je, da z zdravo prehrano in redno telesno dejavnostjo in z upoštevanjem nasvetov zdravnika vzdržujemo svoje zdravje in ter skrbimo za dobro počutje svojega telesa.

Vsak si želi hitro in kakovostno zdravstveno obravnavo, po najnovejših standardih. Ta vlada si prizadeva, da bo javni zdravstveni sistem ohranila in še izboljšala. Edino javno zdravstvo je tisto, kar si zaslužimo. Smo solidarna družba, to imamo zapisano v svojih genih in tudi v prihodnje bomo nadaljevali po tej poti.

Veliko zdravja in veliko zdravih odločitev!

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo