Okoli 1500 udeleženk in udeležencev 1. festivala Svobode, ki se je v soboto odvil v Zbiljah, se je strinjalo s predsednikom vlade in stranke, dr. Robertom Golobom, ko je dejal: »Vse, kar počnemo, počnemo zato, ker želimo svet spremeniti na bolje.«

Gibanje Svoboda je v soboto pokazalo, da politične ideje ter delo poslank in poslancev ter ministrske ekipe Svobode stoji na trdnih temeljih – članih in članicah iz vseh kotičkov Slovenije, od Pomurja do morja, od Alp in Karavank do dolenjskih gričev in kočevskih gozdov.

Vse, kar počnemo, počnemo zato, ker želimo svet spremeniti na bolje.

»Prišli smo zato, da pokažemo, da smo Svoboda ljudje,« je dejala udeleženka iz Štajerske, ki je s seboj pripeljala celo družino. Medtem ko so se otroci zabavali s čarovnikom in se igrali na otroškem igrišču, so odrasli festival izkoristili zato, da so se srečali s prijatelji in člani lokalnih odborov Gibanja Svoboda z drugih koncev Slovenije, segli v roko predsedniku, ministrom in poslancem ter spoznali kandidate in kandidatke Gibanja Svoboda na prihajajočih evropskih volitvah.

»Nisem si predstavljala, da bo prišlo toliko nasmejanih in veselih ljudi«, je rekla evropska poslanka in kandidatka na evropskih volitvah Irena Joveva, ki se je festivala udeležila z možem in hčerkico.

»Ponosen sem na našo listo, ki je vsekakor proevropska lista, ki se bo trudila za mir in za dobre stvari v svetu«, je dejal kandidat za evropskega poslanca Aleksander Merlo.

Nisem si predstavljala, da bo prišlo toliko nasmejanih in veselih ljudi.

»Danes se bližamo prelomnici, kjer se lahko vsi sprašujemo v kakšni Evropi želimo živeti. Slovenci ne smemo podcenjevati vloge, ki jo moramo imeti v Bruslju, zato je tako pomembno, koga tja pošljemo in s kakšnimi nameni«, je dejal predsednik stranke in vlade dr. Robert Golob.   

Danes se bližamo prelomnici, kjer se lahko vsi sprašujemo v kakšni Evropi želimo živeti. Slovenci ne smemo podcenjevati vloge, ki jo moramo imeti v Bruslju, zato je tako pomembno, koga tja pošljemo in s kakšnimi nameni.

Slovenija je v tem trenutku ponovno spoštovana članica Evropske unije in s kandidati in kandidatkami za evropske volitve, ki jih je predstavila Svoboda, bo tako tudi ostalo. Kandidatki in kandidatke za poslanke in poslance evropskega parlamenta, ki jih morajo uradno potrditi še organi stranke, so sedanja evropska poslanka Irena Joveva, sedanji minister za obrambo Marjan Šarec, direktor postojnske porodnišnice Aleksander Merlo, poslanka Tamara Vonta, predsednik Gibanja Svoboda Mladi Matej Grah, državna sekretarka v kabinetu predsednika vlade Maša Kociper, državni sekretar v kabinetu predsednika vlade Vojko Volk, poslanka Janja Sluga in poslanec Uroš Brežan. Gibanje Svoboda bo za evropskega komisarja predlagalo bivšega predsednika računskega sodišča, Tomaža Vesela.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo