»Evropa mora ostati odprta in svobodna. Evrope ne smemo prepustiti populistom«, je na prvem festivalu Svobode, ki je bil danes v Zbiljah, dejal predsednik Vlade Republike Slovenije in predsednik Gibanja Svoboda dr. Robert Golob.

Festivala, ki je bil namenjen predstavitvi liste kandidatk in kandidatov Gibanja Svoboda na prihajajočih evropskih volitvah ter sproščenemu srečanju in druženju članov in članic stranke ter podpornikov in podpornic, se je udeležilo okoli 1500 ljudi iz vse Slovenije, tudi poslanke in poslanci ter ministri in ministrice iz kvote Gibanja Svoboda.

Evropa mora ostati odprta in svobodna. Evrope ne smemo prepustiti populistom.

Kandidatki in kandidatke za poslanke in poslance evropskega parlamenta, ki jih morajo uradno potrditi še organi stranke, so sedanja evropska poslanka Irena Joveva, sedanji minister za obrambo Marjan Šarec, direktor postojnske porodnišnice Aleksander Merlo, poslanka Tamara Vonta, predsednik Gibanja Svoboda Mladi Matej Grah, državna sekretarka v kabinetu predsednika vlade Maša Kociper, državni sekretar v kabinetu predsednika vlade Vojko Volk, poslanka Janja Sluga in poslanec Uroš Brežan. Gibanje Svoboda bo za evropskega komisarja predlagalo bivšega predsednika računskega sodišča, Tomaža Vesela.

Predsednik stranke dr. Golob je spomnil, da je Svoboda zmagala na volitvah »v najtemnejših časih slovenske demokracije«. Danes smo pred novo prelomnico – pred evropskimi volitvami, ko se sprašujemo, v kakšni Evropi si želimo živeti. O tem so govorili tudi kandidati za evropske poslance in poslanke ter kandidat za evropskega komisarja. Prav vsi so se strinjali, da se je za evropske vrednote demokracije vredno boriti.

Na festivalu so zbrane nagovorili tudi oba podpredsednika – Matej Arčon in Klemen Boštjančič in podpredsednica stranke Sara Žibrat.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo