Volilna pravica ni samoumevna. Ne prepuščajmo drugim, da odločajo namesto nas. Prevzemimo odgovornost za svojo odločitev.  

Ne iščimo izgovorov za neudeležbo. Če imamo radi Slovenijo, je prav, da smo aktivni državljani. Da sodelujemo. Da si upamo. Da smo človek človeku v Sloveniji, hkrati pa v Evropi in svetu.  

Velikokrat se nam zdi, da vlada nespoštovanje v politiki. Žal, res. Veliko je umazanih igric. Poniževanj. Celo na osebni ravni. Vendar je veliko nespoštovanja in različnih oblik nasilja tudi v zdravstvu, šolstvu, v gospodarski sferi …  

Socialna omrežja so postala sramotilni steber. Natikamo si sramotilne maske.  

Dragi prijatelji, kakršna koli bo vaša odločitev, v nedeljo (lahko seveda tudi prej), opravite svojo državljansko dolžnost. 

Kakšna bo moja svoboda odločitve, je jasno. Komu bom namenila preferenčni glas, bom vedela le jaz. Ali bo ta kandidat/kandidatka ena/eden od devetih izvoljenih EU poslank/poslancev, bom vedela po volitvah. Ne glede na mojo odločitev bo imela Slovenija v EU devet poslank oz. poslancev. 

Za vašo odločitev boste vedeli le vi. In tako je prav. 

Srečno, Slovenija v Evropski uniji! 

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo