»Na kolesu se počutim svobodno. Ko mimo mene beži pokrajina, ko čutim veter na obrazu in ko moram za to, da kam pridem, uporabiti svojo moč in voljo, vem, da sem živ.«

Na kolesu se počutim svobodno. Ko mimo mene beži pokrajina, ko čutim veter na obrazu in ko moram za to, da kam pridem, uporabiti svojo moč in voljo, vem, da sem živ.

Jure Leben, kandidat Svobode na evropskih volitvah.

Jure Leben bo zadnje dni kampanje pred letošnjimi evropskimi volitvami preživel na kolesu. »Varovanje okolja, čista pitna voda in čisti zrak so osrednje teme mojega delovanja in zavzemanja,« pravi Leben, ki te dni dejansko živi to, kar sicer govori. S kolesom namreč potuje po Sloveniji. Štartal je v Jernejevem kanalu, pot ga bo prvi dan vodila do Postojne, kjer se bo ob 18. uri udeležil okrogle mize na temo prihajajočih referendumov, prej pa bo skupaj z lokalnimi odbori Gibanja Svoboda s Primorske sodeloval tudi pri čistilni akciji.

4. junija, drugi dan potovanja, ga bo pot vodila iz Postojne do Moravč, kjer bo ravno tako pobiral smeti, ob 15.30 pa se bo srečal na kavi z županom Moravč. Tam ga bo počakal tudi generalni sekretar Gibanja Svoboda Rok Marolt.

5. junija se bo iz Moravč odpeljal proti Pragerskemu, zadnji dan, 6. junija, pa bo iz Pragerskega preko ptujskih lagun prispel do Petišovcev, kjer ga bosta ob 15.30 počakala kandidat Svobode za evropskega poslanca Matej Grah in poslanec v Državnem zboru Darko Kranjc.

Srečno, Jure!

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo