Po nekaj razburkanih dneh, po eni neprespani noči, po drugi delno prespani noči, se komajda počasi zavedam epiloga ponedeljkove seje Sveta stranke Gibanje Svoboda. Izvršni odbor in Svet stranke mi je dodelil drugo mesto na listi stranke za volitve v Evropski parlament. To pomeni, da Gibanje Svoboda na listi svojih vrednot visoko postavlja pravičnost, mir in svobodo ter daje glas mladim ljudem.

Sam bom dal glas vsem tistim, ki so preslišani. V času, ko se predvsem z desne slišijo vedno glasnejši populistični toni, si prizadevam dati glas strpnosti, spoštovanju in svobodi. V časih vojn in kriz prehitro pademo v spiralo obtoževanja in strašenja. Ravno zdaj je zato čas, ko mora biti glas razuma najglasnejši. Slabe stvari se zgodijo takrat, ko dobri ljudje molčijo. Zato ne bom molčal.

Sam bom dal glas vsem tistim, ki so preslišani. V času, ko se predvsem z desne slišijo vedno glasnejši populistični toni, si prizadevam dati glas strpnosti, spoštovanju in svobodi.

Drugo mesto na listi je ne le priznanje, temveč tudi odgovornost. Odgovornost, da dokažem svojo zavezanost delu za skupno dobro, ne glede na okoliščine. Upam, da bom že v času kampanje dobil priložnost, da javnosti predstavim svoj način dela, svoje vrednote, prepričanja in strasti, ki me vodijo v življenju.

Prepričan sem, da bom dobil priložnost, da se bo tudi v okviru soočenj in javnih dogodkov v okviru kampanje glas moje generacije, glas miru, svobode in boja za pravičen svet slišal. Glasno.

V kampanjo vstopam motiviran in navdušen, ne glede na izid volitev. Prepričan sem, da bom dobil priložnost, da se bo tudi v okviru soočenj in javnih dogodkov v okviru kampanje glas moje generacije, glas miru, svobode in boja za pravičen svet slišal. Glasno.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo