Državna sekretarka v Kabinetu predsednika vlade in kandidatka Svobode na evropskih volitvah Maša Kociper se je udeležila uvodnega soočenja Kluba slovenskih podjetnikov pred volitvami v Evropski parlament.  

»Svobodina lista je mlada, prinaša neko novo energijo, nove obraze, pa tudi nekatere že izkušene in uveljavljene kandidate in kandidatke. Želimo pa si predvsem tega, da bi bila Slovenija v EU še bolj slišana. EU deluje po načelu enakopravnosti držav članic. Če imaš argumente, če imaš znanje, si slišan in lahko marsikaj dosežeš. To je nenazadnje v času energetske krize dokazal tudi naš predsednik dr. Golob,« je na uvodnem soočenju Kluba slovenskih podjetnikov pred volitvami v Evropski parlament poudarila Maša Kociper, državna sekretarka v Kabinetu predsednika vlade in kandidatka Svobode na evropskih volitvah. 

Svobodina lista je mlada, prinaša neko novo energijo, nove obraze, pa tudi nekatere že izkušene in uveljavljene kandidate in kandidatke.

Dogodek je bil prvi v seriji tematskih soočenj, namenjen pa je bil predvsem predstavitvi kandidatk in kandidatov ter pogovoru o tem, kako stranke vidijo Evropsko unijo ter kaj bi si kandidatke in kandidati sami najbolj želeli doseči in spremeniti na mestu evropskega poslanca oziroma poslanke. 

»Predvsem moramo biti odločni v borbi proti populizmu. Treba je biti jasen: EU je tisti prostor na planetu, kjer sta kvaliteta in standard življenja najvišja, to je dejstvo. Desni populizem pa v resnici ogroža to blaginjo, naš način življenja in naše vrednote, na katerih temelji Unija,« je opozorila Kociper. 

Časa, da rešimo planet, zmanjkuje  

»Zeleni prehod med drugim spremlja zavedanje, da v prihodnje ne bomo mogli izkoriščati planeta na način, kot ga sedaj. Evropa se segreva še hitreje od drugih delov sveta in tisti, ki govorijo o – kot sami trdijo – »pametnem« in »premišljenem« zelenem prehodu, se premalo zavedajo, da nam časa enostavno zmanjkuje,« je poudarila Kociper.  

Poleg tega pa, kot je še dodala, pri zelenem prehodu ne gre zgolj za gradnjo vetrnic ali sončnih elektrarn, pač pa za »kombinacijo virov in države, ki so to opazile ter so na ta način prilagodile svoja gospodarstva, imajo že danes konkurenčno prednost pred drugimi.« 

Sama bi med pomembnejšimi temami, ki jih želim zagovarjati ob izvolitvi v Evropski parlament, izpostavila mir in varnost, ki je danes tema, ki je nikakor ne gre zanemarjati.

Mir, pravice žensk in skrb za demokratične vrednote  

»Sama bi med pomembnejšimi temami, ki jih želim zagovarjati ob izvolitvi v Evropski parlament, izpostavila mir in varnost, ki je danes tema, ki je nikakor ne gre zanemarjati. Prav tako skrb za demokratične vrednote in pravice žensk v EU, zavzemala pa bi se tudi za še več spodbud za zeleni prehod,« je še dodala kandidatka Svobode Maša Kociper.  

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo