»Državna proračuna za leti 2025 in 2026 zagotavljata potrebna sredstva za realizacijo najpomembnejših koalicijskih zavez in za izvedbo vseh ključnih reformnih dejavnosti, ki smo jih obljubili v tem mandatu,« je po prvi seji vlade v juliju dejal podpredsednik Vlade RS Matej Arčon.

»Za razvoj, znanost in inovacije smo namenili več kot kadarkoli, do leta 2026 bomo znesek glede na začetek mandata podvojili«, je še dejal Matej Arčon.

To pomeni, da sta proračuna predvsem razvojno in investicijsko naravnana, hkrati pa zagotavljata denar za potrebne reforme. Vlada je tako v proračunih za prihodnji dve leti zagotovila sredstva za uresničitev najpomembnejših zavez iz koalicijske pogodbe, predvsem pa za uresničitev in izvedbo ključnih reform. Kot je dejal Matej Arčon, je vlada zagotovila sredstva za izvedbo zdravstvene reforme, za gradnjo javnih najemnih stanovanj, za reformo plač v javnem sektorju ter za dokončanje obnove po poplavah.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo