Danes so se na Brdu pri Kranju srečali poslanke in poslanci, ministrice in ministri ter funkcionarke in funkcionarji Gibanja Svoboda.

Danes so se na Brdu pri Kranju srečali poslanke in poslanci, ministrice in ministri ter funkcionarke in funkcionarji Gibanja Svoboda. Pred parlamentarnimi počitnicami so opravili temeljit pogovor o dosedanjih dosežkih stranke in se dogovorili o usmeritvah za prihodnost. Ključna prioriteta stranke ostaja zdravstvena reforma, saj smo to obljubili volivkam in volivcem. Ob robu srečanja sta pogovor opravila tudi predsednik vlade in Gibanja Svoboda dr. Robert Golob ter minister za zdravje Danijel Bešič Loredan.

Predsednik vlade dr. Robert Golob in minister za zdravje Danijel Bešič Loredan sta se v pogovoru strinjala, da gre pri interpelaciji, ki jo je zoper ministra za zdravje vložil SDS, za nov manever, s katerim v SDS nadaljujejo s politizacijo, namesto da bi iskali rešitve za slovensko zdravstvo.

Dostopno, učinkovito, kakovostno in finančno stabilno javno zdravstvo tudi v prihodnje ostaja prioriteta tako Gibanja Svoboda kot vlade, pa je bilo glavno in enotno sporočilo udeležencev sestanka.

Prvi pomembni koraki na poti do zdravstvene reforme, kakršno smo si zadali v programu, koalicijski pogodbi in v zavezah, ki so jih podpisali vsi koalicijski poslanci, so že narejeni. Pred nami pa je tudi je zgodovinski dan, na jutrišnji izredni seji državnega zbora bo sprejeta novela zakona, ki bo ukinila dopolnilno zdravstveno zavarovanje v obliki, kakršno poznamo danes. Dopolnilno zdravstveno zavarovanje je bilo kot oblika prostovoljnega zdravstvenega zavarovanja z ZZZS na komercialne zavarovalnice preneseno že leta 1998, taka ureditev pa je bila mišljena zgolj kot začasna. Vsi dozdajšnji poskusi njegovega preoblikovanja oziroma ukinitve, kar so napovedovale številne vlade, niso bili uspešni, a v Gibanju Svoboda in koaliciji bomo to obljubo izpolnili. 

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo