Ambulanta za voznike v URI Soča je edina ambulanta v Sloveniji, kjer opravljajo obvezna testiranja, ki jih mora opraviti vsak invalid pred podaljšanjem vozniškega dovoljenja. Ambulanto vodi doc. Dr. Metka Moharić, ki se je skupaj s svojimi sodelavci zdravniki iz URI Soča odločila, da se stavki Fidesa kljub vsemu pridruži. Ambulanta za voznike zato ne deluje, posledično pa invalidi ne morejo podaljšati vozniških dovoljenj.  

V Sloveniji so ljudje iz ruralnih okolij žal še vedno v veliki meri odvisni od osebnega avtomobila. To še posebej velja za invalide, saj javni potniški promet ni povsod dobro prilagojen njihovim potrebam. Brez avtomobila tako ne morejo zadovoljiti svojih potreb po mobilnosti, se peljati v službo, trgovino, niti ne na morebitne zdravniške preglede.   

Nerazumno Fidesovo vztrajanje pri zdravniški stavki se mora nehati.  

V Gibanju Svoboda Mladi že od vsega začetka z zaskrbljenostjo spremljamo stavko Fidesa. Hitro je namreč postalo očitno, da je Fides s svojimi zahtevami za višje plače pripravljen žrtvovati zdravje ljudi, tudi najranljivejših. Fides očitno ne razume, da so tukaj zato, da skrbijo za šibke in najranljivejše, ne pa samo za svoje finančne koristi, ki jih uveljavljajo celo na plečih invalidov. Nerazumno Fidesovo vztrajanje pri zdravniški stavki se mora nehati.  

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo