Ob današnjem obisku državne sekretarke z Ministrstva za naravne vire in prostor Lidije Kegljevič Zagorc z ekipo na Bledu, smo slišali, da bo država za sanacijo vodotokov v občinah Kranjska Gora ...

Ob današnjem obisku državne sekretarke z Ministrstva za naravne vire in prostor Lidije Kegljevič Zagorc z ekipo na Bledu, smo slišali, da bo država za sanacijo vodotokov v občinah Kranjska Gora, Jesenice, Žirovnica, Bohinj, Gorje, Bled, Radovljica, Tržič in Naklo letos namenila za skoraj 1.7 milijona evrov, lani pa je za sanacijo po poplavah šlo več kot 62 milijonov.

V občini Kranjska Gora letos načrtujejo dela na porečju Save Dolinke, Triglavske Bistrice in Velike Pišnice. V občini Gorje bodo dela potekala na porečju Radovne, na območju Bohinja na Savi Bohinjki, v občini Jesenice na Savi Dolinki, v občini Bled na Savi Bohinjki in sistemu sanacijskih naprav Blejskega jezera, v občini Radovljica na Begunjščici, Savi in Peračici, v Tržiču na Tržiški Bistrici in Mošeniku, v občini Naklo pa na Savi.
Na omenjenem območju so po avgustovskih poplavah odprli 83 delovišč, vsa dela bodo končana do letošnjega junija. Ta dela so vredna več kot 62 milijonov evrov.

Predstavniki ministrstva so podatke predstavili županom in županji omenjenih občin. Župane in županjo so pozvali, naj podajo svoje pripombe in predloge.
Srečanje so spremljali tudi poslanci Gibanja Svoboda mag. Borut Sajovic, Katarina Štravs in Alma Intihar ter predstavniki Regijskega centra Zgornja Gorenjska.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo