Med prioritetami Gibanja Svoboda Seniorji je tudi ureditev pravičnega in poštenega statusa upokojencev, ki bi želeli svoje neprecenljivo znanje in strokovno delo prispevati v korist skupnosti tudi ...

Med prioritetami Gibanja Svoboda Seniorji je tudi ureditev pravičnega in poštenega statusa upokojencev, ki bi želeli svoje neprecenljivo znanje in strokovno delo prispevati v korist skupnosti tudi po upokojitvi, ne da bi pri tem izgubil pravico do pokojnine. Prav zato pozdravljamo pobudo organizatorjev čezmejnega zaposlitveno-kariernega sejma, ki danes poteka v Areni Bonifika v Kopru, da predstavijo tudi zaposlitvene priložnosti za upokojence.

Gre za brezplačen dogodek, namenjen vsem, ki iščejo priložnosti na trgu dela ne le iz regije, ampak vse Slovenije. Poleg ponudnikov zaposlitev iz gospodarstva so se predstavljale tudi bolnišnice in DSO-ji, saj je pomanjkanje kadrov v zdravstveni negi vse večje, program pa so obogatili še regionalni razvojni centri, univerze, gospodarske in obrtne zbornice. Sejem je požel veliko zanimanja, kar dokazujejo tudi dolge vrste pred odprtjem. Udeležili smo se ga tudi mi, predsednik sekcije seniorjev in poslanec v državnem zboru Bojan Čebela in sodelavci smo nad ponudbo in organizacijo navdušeni.

Bojan Čebela, predsednik: »V pogovoru s predstavnikom Zavoda RS za zaposlovanje sem izpostavil pomen ponovnega vključevanja upokojencev na trg dela v luči prihajajoče pokojninske reforme. Dejstvo je, da lahko prav nadaljnje delo upokojencev  ublaži krizo človeških virov pri najbolj deficitarnih poklicih in to nemudoma. V ta namen si bo potrebno prizadevati za hitrejši vstop upokojencev na trg dela z mehanizmi kot so: NextGenerationEU in Načrt za okrevanje in odpornost RS s ciljem programa EU jamstva za zaposlovanje starejših.«.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo