Predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič je danes v državnem zboru gostila posvet Za boljšo prihodnost starejših in upokojencev.

Predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič je danes v državnem zboru gostila posvet Za boljšo prihodnost starejših in upokojencev. Po njenem prepričanju so starejši neprecenljiv vir znanja in izkušenj, ki se prenašajo iz roda v rod in tako služijo kot  temelj družbenega in družinskega razvoja. Se pa žal vse prepogosto ujamejo v primež revščine, socialne izključenosti in zdravstvenih težav, številnim se njihov pokojninski dohodek izkaže za nezadostnega za dostojno preživetje. 

»Današnji posvet je zasnovan kot priložnost za predstavnike registriranih nevladnih organizacij v javnem interesu in reprezentativnih sindikatov, ki delujejo na področju starejših in upokojencev, da spregovorijo o težavah, izzivih in predlogih rešitev. Nikoli ne smemo podleči prepričanju, da se nečesa ne da urediti, ali da morda ni primeren trenutek. Po tem, ko so potrebe naše družbe nedvoumno izražene, nastopi čas za ukrepanje. Trdno verjamem, da bo današnji posvet razkril kar nekaj načrtovanih sprememb in zakonskih predlogov«.  

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo