Vlada pod vodstvom dr. Roberta Goloba je sprejela program odprave posledic neposredne škode na stvareh zaradi močnih neurij z večdnevnim obilnim deževjem s poplavami in plazovi, ki so Slovenijo prizadeli avgusta lani. Za sanacijo po avgustovski ujmi je po tem programu v obdobju 2024–2028 predvidenih 2,33 milijarde evrov.

Minister za naravne vire in prostor Jože Novak je dejal, da je izredna sanacija prizadetih območij zaključena, zdaj se začenjajo dela, ki bodo prinesla trajne rešitve za ureditev rek, tudi zaradi vpliva in posledic podnebnih sprememb. “Vse reke so zdaj pretočne, urejene in lahko funkcionirajo.”

Vse reke so zdaj pretočne, urejene in lahko funkcionirajo.

In kako je s cestami?

Vlada je tudi za cestno in železniško infrastrukturo sprejela dokončni program obnove, ki je vreden 824,3 milijona evrov, pri čemer ocena škode na cestni infrastrukturi znaša 559,2 milijona evrov, na železniški pa 265,07 milijona evrov.

Ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek pravi, da sta na področju železnic v program vključena dva projekta, in sicer bohinjska proga v dolžini 30 kilometrov od Jesenic do Bohinjske Bistrice ter koroška proga v dolžini približno 20 kilometrov od Svetega Danijela do meje z Avstrijo.

Na področju cestne infrastrukture program vključuje 48 projektov za rekonstrukcijo in obnovo cest ter 23 projektov za premostitvene objekte oziroma mostove. Obnovili bodo skupaj 1984 km cest.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo