Evropska poslanka iz vrst SDS Romana Tomc je, kot smo zasledili, vodji skupine Evropskega parlamenta za spremljanje spoštovanja demokracije Sophie in 't Veld poslala pismo s popolnoma izmišljenim ...

Evropska poslanka iz vrst SDS Romana Tomc je, kot smo zasledili, vodji skupine Evropskega parlamenta za spremljanje spoštovanja demokracije Sophie in ‘t Veld poslala pismo s popolnoma izmišljenim očitkom, da vlada, največja vladna stranka Gibanje Svoboda in poslanka Svobode Šetinc Pašek vršimo nevzdržne politične pritiske na medije.

Romana Tomc je še posebej izpostavila poslanko Svobode Mojco Šetinc Pašek in ji v svoji prijavi očitala, da naj bi ta grozila programskim svetnikom RTV Slovenija. Pri tem se je Tomc oprla na klevete predsednika programskega sveta RTV Slovenija Petra Gregorčiča, da naj bi poslanka Mojca Šetinc Pašek klicala člana programskega sveta RTV Slovenija Andreja Prebila in mu postavila ultimat, da bo, če ne bo v pol ure prispeval podpisa za razrešitev generalnega direktorja, razrešen s položaja predsednika uprave Save Turizma.

To izmišljeno izjavo Petra Gregorčiča je omenjeni Andrej Prebil zanikal. Da zaradi klevetanja in blatenja njenega imena razmišlja o tožbi Petra Gregorčiča, pa je izjavo nemudoma demantirala tudi poslanka Mojca Šetinc Pašek.

Čeprav je bila izjava javno večkrat demantirana, evropska poslanka iz vrst SDS Romana Tomc očitno še naprej zelo aktivno sodeluje pri blatenju poslanke Mojce Šetinc Pašek, Gibanja Svoboda in vlade Roberta Goloba. Zato v Gibanju Svoboda od Romane Tomc pričakujemo umik pisma z izmišljeno vsebino o domnevnih političnih pritiskih na medije, poslano Sophie in ‘t Veld, kakor tudi javno opravičilo, ker sodeluje pri širjenju laži in klevet o naši poslanki.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo