Vodje koalicijskih poslanskih skupin Svoboda Borut Sajovic, Levice Matej Vatovec in SD Jani Prednik v skupni izjavi o zaskrbljujoči sovražnosti ter nedopustnemu pozivanju k oboroževanju na ...

Vodje koalicijskih poslanskih skupin Svoboda Borut Sajovic, Levice Matej Vatovec in SD Jani Prednik v skupni izjavi o zaskrbljujoči sovražnosti ter nedopustnemu pozivanju k oboroževanju na družbenih omrežjih.  

“Iskreno mi je žal, da smo ponovno skupaj. Včeraj prižgan ogenj nestrpnosti, pozivanja k nasilju, se je razplamtel v požar. S tega mesta želim pomiriti državljanke in državljane. Ohranimo mirno glavo, dostojnost, razumevanje in pa spoštovanje do drug drugega,” je v odzivu na stopnjevanje sovražnega govora in pozivanja k nasilju na spletu dejal vodja poslanske skupine Svoboda Borut Sajovic

“Kadarkoli se je v zgodovini pozvalo besedno k nasilju, se je nasilje vedno tudi zgodilo. Tega si ne želimo, to moramo preprečiti, gledati naprej, revizija zgodovine za nazaj v leto 1942 je nedopustna in sem vesel, da je nemogoča,“ je še opozoril Sajovic in poudaril, da je »ta trenutek čas za pogled naprej. Da rešimo problematiko javnega zdravstva, da rešimo problematiko dolgotrajne oskrbe in draginje. Naša naloga je ukvarjati se z boljšim jutri, s prihodnostjo«.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo