Včeraj, 17. maja, so se v popoldanskih urah na ustanovnem zboru sestali člani Gibanja Svoboda iz Mestne občine Ljubljana. Predsednik Lokalnega odbora Gibanja Svoboda Ljubljana je postal ...

Včeraj, 17. maja, so se v popoldanskih urah na ustanovnem zboru sestali člani Gibanja Svoboda iz Mestne občine Ljubljana. Predsednik Lokalnega odbora Gibanja Svoboda Ljubljana je postal Peter Majerle, člani pa so za voljena člana izvršnega odbora soglasno izvolili Zorana Nikolovskega in Tomislava Soklerja. Po funkciji sta člana izvršnega odbora še poslanec dr. Martin Premk, v imenu Poslanske skupine Svoboda v Državnem zboru in Ksenija Pišljar, predstavnica Svetniškega kluba Gibanja Svoboda v Mestnem svetu MO Ljubljana. V Izvršni odbor Gibanja Svoboda Ljubljana bosta imenovana še predstavnika Mladih in Seniorjev. Ustanovnega zbora so se udeležili tudi dr. Igor Papič, minister za visoko šolstvo, znanost in inovacije, poslanci Državnega zbora Lenart Žavbimag. Miroslav Gregorič in dr. Martin Premk ter mestni svetniki Vesna Ugrinovskimag. Samo LogarKsenija PišljarLudvik Bagari in Kostja Židan.

Predsednik lokalnega odbora Peter Majerle je v svojem nagovoru poudaril, da je stranka v letu od ustanovitve delala zelo aktivno ter ob zmagi na državnozborskih volitvah in jesenskih referendumih dosegla tudi odličen rezultat na lokalnih volitvah v MO Ljubljana. “Do danes smo ustanovili lokalne odbore, ki pokrivajo več kot 80 slovenskih občin in so temelj dolgoročnega uspešnega delovanja stranke, zato bomo naredili vse tudi za učinkovito in transparentno delovanja našega lokalnega in izvršnega odbora. Verjamem, da je v Ljubljani ogromno projektov, ki jih lahko skupaj izvedemo v dobro občank in občanov, zato bi želel izkoristiti to priložnost in povabiti vse člane, da s svojimi predlogi sodelujete pri pripravi programa dela stranke v Mestni občini Ljubljana, ki ga bo nato potrdil izvršni odbor. Večkrat smo že dokazali, da ima naša stranka v ljudeh velik potencial in skupaj lahko tvorno prispevamo k boljši kakovosti življenja in bivanja ljudi v Ljubljani.” je še povedal predsednik lokalnega odbora Peter Majerle ter k nagovoru povabil tudi goste.

Dr. Igor Papič, minister za visoko šolstvo, znanost in inovacije je pohvalil delo stranke od ustanovitve, izrazil pripravljenost za sodelovanje tudi na lokalni ravni in dodal, da so njegova vrata vedno odprta za predloge, ki bodo na ministrstvo prihajali z lokalne ravni.

Podžupan MO Ljubljana mag. Samo Logar je predstavil izzive ob začetku delovanja strankinih predstavnikov v Mestnem svetu MO Ljubljana. Stranka je bila na lokalni ravni uspešna tudi po jesenskih lokalnih volitvah, saj številni člani sodelujejo pri delu odborov in komisij mestnega sveta, kar je rezultat prizadevanj svetniške skupine po volitvah.

Poslanec Državnega zbora Lenart Žavbi je na kratko predstavil delo Poslanske skupine Svoboda in aktualno politično dogajanje na državni ravni. Poudaril je, da Gibanje Svoboda predstavlja veliko novost v slovenskem političnem prostoru, predvsem v smislu vrednot, ki so vodilo delovanja stranke. “Ključno je, da kot stranka stojimo skupaj, saj lahko le tako delamo dobro za vse državljane in s tudi za meščane Ljubljane,” je poudaril poslanec Lenart Žavbi.

Predsednik lokalnega odbora Peter Majerle je člane še obvestil, da bo Izvršni odbor Gibanja Svoboda Ljubljana na svoji prvi seji obravnaval vse prejete programske predloge članov in nato potrdil program dela stranke v MO Ljubljana. Izvršni odbor bo izvolil tudi podpredsednike Gibanja Svoboda Ljubljana. Za tri podpredsedniška mesta so predlagani Lenart Žavbi, Vojko Nagode in Grega Hemler.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo