Danes je Gibanje Svoboda predstavilo aktivnosti na lokalnih volitvah 2022 in vse kandidatke in kandidate za županje in župane.

Danes je Gibanje Svoboda predstavilo aktivnosti na lokalnih volitvah 2022 in vse kandidatke in kandidate za županje in župane. Na lokalnih volitvah bomo nastopili s 122 svetniškimi listami in 51 županskimi kandidatkami in kandidati. V dveh občinah bo Gibanje Svoboda nastopilo s skupnima kandidatoma.

Čeprav je Gibanje Svoboda mlada stranka, nam je v kratkem času uspelo stkati široko terensko mrežo – na lokalnih volitvah bomo nastopili s 51 županskimi kandidatkami in kandidati, dvema skupnima kandidatoma ter 122 svetniškimi listami. Na današji novinarski konferenci so bili prisotni predsednik Gibanja Svoboda dr. Robert Golob, generalna sekretarka mag. Tamara Kozlovič, predsednik Gibanja Svoboda Mladi Matej Grah, vodja volilnega štaba Peter Majerle ter kanidatke in kandidati za županje in župane.

Generalna sekretarka Gibanja Svoboda Tamara Kozlovič je na dogodku predstavila aktivnosti stranke po volitvah 24. aprila: »Vsako mlado stranko čaka veliko izzivov. Od volitev v državni zbor smo iz nič ustvarjali lokalno mrežo in bili uspešni. Vzpostavili smo 113 lokalnih iniciativnih odborov in pokrili 161 občin. Sedaj smo v nizkem štartu za lokalne volitve. Želimo si, da nas poznajo po zdravih vrednotah, učinkovitosti in trdem delu«.

Kandidatke in kandidate ter smer naše kampanje je predstavil vodja volilnega štaba Peter Majerle: »S svojimi vrednotami želimo “osvoboditi” Slovenijo. Za nas kandidirajo številni ljudje, ki prihajajo s področja finančnega nadzora. S tem sporočamo, da je čas, da se korupcija v Sloveniji ustavi. Imamo tudi kanidadate iz kulture, gospodarstva in športa, pokrili smo vse sfere civilne družbe, zato verjamem, da bodo naše kandidatke in kandidati dobro in uspešno zastopali vse prebivalce v svojih lokalnih okoljih«.

Predsednik Gibanja Svoboda Mladi Matej Grah je poudaril pomembnost mladih: »Gibanje Svoboda je mladim na teh volitvah dalo priložnost, saj imamo 196 mladih kandidatk in kandidatov na listah za mestne svetnike. Aktivno bomo sodelovali v volilni kampanji, izdali pa bomo tudi program Gibanje Svoboda Mladi, kjer bodo jasno predstavljene rešitve, ki si jih mladi želimo tudi v lokalnem okolju«.

Zbrane je nagovoril tudi predsednik Gibanja Svoboda dr. Robert Golob in obljubil sodelovanje vlade z župani ter cilj na naše stranke na lokalnih volitvah 2022: »2000 kandidatov je pomemben podvig še posebej za gibanje, ki je mlado in demokratično. Navdaja me z upanjem, da smo bistveno več kot muha enodnevnica«.

»Na volitve odhajamo z dobro popotnico, saj naša vlada skrbi za občine. Povprečnino bomo zvišali na 700 evrov, saj verjamemo, da se v lokalni skupnosti začne vse, tudi demokracija. Ko boste izvoljeni za župane in županje, boste tako imeli prosto pot, da izvedete, kar želite. Zavezujem se tudi, da bo vlada v dialogu z občinami zmeraj pomagala pri reševanju njihovih težav«. 

»Kot skupna težava se v Sloveniji kažejo različni izzivi, povezani z vodami. Projekti, ki se nanašanjo na vodo, so pogosto točka, kjer ste lokalne skupnosti nemočne. Vlada bo v sodelovanju z župani pomagala pri iskanju rešitev za dobrobit lokalnega prebivalstva«. 

»Naš cilj na lokalnih volitvah je zmaga v polovici vseh občin. Najpomembnejša nam je zmaga v 6 od 12 mestnih občin, saj je pri teh sodelovanje z državo večje, ker po svoje nadomeščajo funkcijo pokrajin«.

Predsednik Gibanja Svoboda je danes najavil, da bo kongres stranke 12. novembra v Mariboru.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo