Z današnjim dnem funkcijo generalnega sekretarja stranke Gibanje Svoboda prevzema Rok Marolt, diplomirani ekonomist in specialist menedžmenta. Nasledil bo Vesno Vuković, ki s položaja odhaja na lastno željo. V Gibanju Svoboda se Vesni Vuković, ki je funkcijo generalne sekretarke začela opravljati februarja lani, iskreno zahvaljujemo za vse opravljeno delo in ji želimo vse dobro.

Stranka je na terenu močna, saj s svojimi lokalnimi odbori pokrivamo praktično celo Slovenijo. Prav lokalni odbori imajo največ informacij, kaj so izzivi posameznih slovenskih krajev in občin in prav je, da ti izzivi pridejo tudi do naše poslanske skupine.

Rok Marolt stranko prevzema v dobri kondiciji. Pred stranko so evropske volitve, novi generalni sekretar pa svoje naloge vidi tudi v utrjevanju strankine baze na terenu ter povezovanju članstva in poslancev.

Stranka je na terenu močna, saj s svojimi lokalnimi odbori pokrivamo praktično celo Slovenijo. Prav lokalni odbori imajo največ informacij, kaj so izzivi posameznih slovenskih krajev in občin in prav je, da ti izzivi pridejo tudi do naše poslanske skupine,” o svojih načrtih pravi Rok Marolt.

Prav krepitev vezi med članstvom, občinskimi svetniki in svetnicami Svobode, poslansko skupino in strankinimi ministri je ena izmed nalog novega generalnega sekretarja.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo