V Gibanju Svoboda smo z današnjim srečanjem na stojnicah po vsej Sloveniji zaključili aktivnosti v kampanji pred evropskimi volitvami in pred referendumi. Osrednji dogodek je bil na Prešernovem trgu v Ljubljani, kjer so se z volivkami in volivci še enkrat srečali predsednik Gibanja Svoboda dr. Robert Golob ter kandidati in kandidatke. 

Predsednik vlade in Gibanja Svobode Dr. Robert Golob je dejal: »Volitve v evropski parlament so zelo pomembne zato, ker bomo na njih odločali o tem, v kakšne vrednote dejansko verjamemo. Ali verjamemo v vrednote, na katerih temelji Evropska unija? To so demokracija, človekove pravice, vladavina prava in socialna država. Sam sem prepričan, da je prav, da Evropi pokažemo svoj pravi obraz. Tisti obraz, ki smo ga pokazali tudi pred dvema letoma na državnozborskih volitvah in da se v čim večjem številu vsi udeležimo teh volitev z enim samim namenom, da v Evropo pošljemo poslance, ki najbolje poosebljajo vrednote, v katere verjamemo Slovenke in Slovenci.« 

»Obkrožite številko 1. To je lista, ki bo Sloveniji na dolgi rok prinesla največjo blaginjo. Zagotovim vam, da ne bomo niti za milimeter odstopili od tega, za kar se borimo tudi v Sloveniji. Verjamemo v solidarnost, verjamemo v enotnost in verjamemo v to, da je vsak posameznik vreden, da se njegov glas sliši.« 

»Moram reči, da sem zelo prijetno presenečen nad veliko mobilizacijo na predčasnih volitvah. Sliši se samoumevno, pa ni. Zakaj? Zato, ker je pomembno, da se odzovemo v največjem možnem številu. Udeležite se volitev v čim večjem številu in pokažimo svoj pravi obraz in svoje prave vrednote celotni Evropi in celotnem svetu.« 

Moram reči, da sem zelo prijetno presenečen nad veliko mobilizacijo na predčasnih volitvah. Sliši se samoumevno, pa ni. Zakaj? Zato, ker je pomembno, da se odzovemo v največjem možnem številu. Udeležite se volitev v čim večjem številu in pokažimo svoj pravi obraz in svoje prave vrednote celotni Evropi in celotnem svetu.

Nosilka liste in trenutna evropska poslanka Irena Joveva je zbranim povedala: »Vesela sem, da se nakazuje visoka volilna udeležba. Zaradi tega, ker verjamem, da je tudi to dokaz, da se državljanke in državljani zavedajo pomena evropskih volitev in tega, kdo sedi v Evropskem parlamentu, kdo sooblikuje evropsko, s tem pa tudi slovensko zakonodajo. Pomembno je, da se volivci vedo kdo res zastopa slovenske interese in kdo zastopa lastne interese. Kdo si želi vrnitve v neke temne čase? Kdo si želi rušiti? In kdo si želi graditi? Rada bi se zahvalila vsem. Ekipi in vsem na listi. Predvsem pa vsem volivkam in volivcem, ki so že šli volit, in tudi tistim, ki bodo to še storili. Ne smemo popustiti, ne smemo zaspati. Nujno moramo zdržati do konca in v nedeljo podreti rekord v udeležbi na evropskih volitvah.« 

Ponosna sem na našo kampanjo. Ponosna sem na našo listo in ponosna bom tudi na izbiro volivk in volivcev in resnično verjamem v Svobodo. Srečno Svoboda! Srečno Slovenija! Srečno Evropska unija!

Kandidati in kandidatke Gibanja Svoboda so v času kampanje s pomočjo razvejane strankine lokalne in regionalne mreže obiskali vse slovenske regije in se srečali s številnimi podporniki in podpornicami. Posebej smo bili veseli podpore številnih slovenskih županov, tudi tistih, ki niso člani naše stranke. Zadnji dan kampanje nam je tako podporo izrazil tudi župan Ljubljane, ki nosi naziv »mesto heroj«, gospod Zoran Janković, kar razumemo kot posebno obliko priznanja Svobodi, ki je skozi celotno kampanjo opozarjala na nujo po spoštovanju in miru. 

V mesecih kampanje smo samo še nadgradili skupnost, ki smo jo začeli ustvarjati pred državnozborskimi volitvami leta 2022 in jo gradili preko lokalnih volitev do danes. Skupaj smo ustvarili prostor za sodelovanje, spoštovanje in izmenjavo idej. 

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo