»Demokracija ni popolna, je pa najboljši sistem, ki ga poznamo«, naj bi nekoč izjavil britanski državnik Winston Churchill. Volitve prav gotovo vsakokrat predstavljajo praznik demokracije in njenih vrednot, zato je prav, da svojo pravico izkoristimo!

Evropski parlament prav tako ni popoln, je pa dejstvo, da se okoli 80% zakonodaje, ki potem velja tudi v Sloveniji, sprejme v Bruslju. Že zato je modro, da gremo na volišče in jasno izrazimo svojo voljo.

Vrednote demokracije so vrednote Evropske unije. Demokracija niso le črke na papirju, pač pa je to sistem, ki polnoletnim državljankam in državljanom omogoča aktivni in neposredni vpliv na lokalno, državno in evropsko politiko.

Slovenska ustava pravi, da ima v Sloveniji oblast ljudstvo. Izkoristimo priložnost in povejmo, kdo naj Slovenijo in naše vrednote naslednjih pet let zastopa v Evropskem parlamentu!

Pred nami so tudi štiri referendumska vprašanja, ki se dotikajo osebnega življenja in prepričanj ljudi. Eno izmed njih se neposredno dotika volitev. Uvedba preferenčnega glasu na državnozborskih volitvah bo državljankam in državljanom dala še večjo moč – moč neposrednega odločanja o tem, kdo jih bo zastopal v slovenskem parlamentu.

Ostala tri referendumska vprašanja terjajo globok razmislek. Gibanje Svoboda s tem svobodo odločitve predaja v roke državljankam in državljanom.

Pojdimo na volitve!

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo