Mateja Čalušić je postala nova ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. V Svobodinem studiu je spregovorila o svoji karierni poti, ki je že od samega začetka na tak ali drugačen način ...

Mateja Čalušić je postala nova ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. V Svobodinem studiu je spregovorila o svoji karierni poti, ki je že od samega začetka na tak ali drugačen način prepletena s kmetijstvom in kmetovanjem. 

Kot pravi sama, se zaveda velike odgovornosti, ki jo ima na funkciji ministrice, a se tega izziva ne boji. Pri delu si želi predvsem sodelovanja, povezovanja in dialoga s kmeti, kmetijskimi organizacijami, strokovnimi službami in vsemi, ki so še odgovorni za razvoj slovenskega kmetijstva. Tudi s čim bolj pogostimi obiski na terenu. Še posebej veliko pozornosti bo, kot pravi, posvečala mladim kmetom in prevzemnikom kmetij, pa tudi zagotavljanju varne in kvalitetne prehrane, kar se še najbolj neposredno dotika vseh državljank in državljanov.  

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo