Minister za naravne vire in prostor Jože Novak je županom in županjam predstavil ukrepe na slovenskih vodotokih, ki bodo zmanjšali poplavno ogroženost.

Minister za naravne vire in prostor Jože Novak je županom in županjam predstavil ukrepe na slovenskih vodotokih, ki bodo zmanjšali poplavno ogroženost.

Poudaril je, da je vlada v tem mandatu zagotovila obseg sredstev, kot jih v ta namen še ni bilo. Namenjena so tako za trenutne izredne ukrepe na vodotokih kot tudi za dolgoročnejše ukrepe, ki bodo zagotovili odpornost vodotokov na poplavne dogodke. Vsi skupaj moramo namreč sprejeti novo realnost, da so in bodo zaradi podnebnih sprememb vremenski ekstremi, posledično pa naravne nesreče, vse pogostejši. Ne moremo se jim izogniti, lahko pa se nanje ustrezno pripravimo. Županom in županjam je zagotovil redno komunikacijo in jih povabil k tvornemu sodelovanju. Srečanja se je udeležilo 160 županov in županj in drugih predstavnikov in predstavnic občin.

Vodstvo ministrstva s sodelavci bo v februarju in marcu obiskalo vse občine oziroma porečja in jim predstavilo plan dela na vodotokih v letošnjem in prihodnjem letu, na katerega bodo pred njegovim sprejetjem občine lahko dale svoje pripombe in predloge. Minister Novak je župane prosil za sodelovanje in pomoč. »Imate prvi stik s terenom, ki ga najbolje poznate in ste najboljši kontrolorji na terenu. Zato vas seveda prosimo za pomoč in sodelovanje.«

Poziv k sodelovanju je bil namenjen ukrepom in spremembam na obeh prioritetnih področjih ministrstva, to sta obnova po poplavah in celovito urejanje prostora, s poudarkom na pospešitvi postopkov.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo