Na današnjem sestanku delegacije EU-Palestina je evropska poslanka Irena Joveva, ki je članica omenjene delegacije, opozorila na nesprejemljiva dejanja predsednika SDS Janeza Janše na njegovem ...

Na današnjem sestanku delegacije EU-Palestina je evropska poslanka Irena Joveva, ki je članica omenjene delegacije, opozorila na nesprejemljiva dejanja predsednika SDS Janeza Janše na njegovem obisku v Izraelu.

»Z aktualno vlado je Republika Slovenija na strani miru in na pravi strani zgodovine. Želim se vam opravičiti, ker tega žal ne morem reči za celotno politiko v naši državi. Predsednik SDS Janez Janša je na svojem obisku v Izraelu s podporo tamkajšnjemu režimu, celo s praznimi obljubami o selitvi izraelskega veleposlaništva iz Tel Aviva v Jeruzalem, brezsramno poskušal spodkopavati prizadevanja vseh, ki si prizadevamo končati vso to agonijo. Želim jasno in glasno povedati, da tako škodljiva politika človeka, ki si ne zasluži nikoli več biti na oblasti, ni politika Slovenije in slovenske vlade. Pravice Palestink in Palestincev ter politiko miru zagovarjam že od vsega začetka, ne “šele” od 7. oktobra oziroma prav tako nesprejemljivega Hamasovega napada. Obljubljam vam, da se ne bom ustavila in da bom storila vse, kar lahko, da se ta genocid ustavi.«

Predsednik palestinske delegacije v predstavniškem domu Jordanije Feras Sawair se je poslanki Jovevi zahvalil za odločno in trdno stališče, medtem ko ji je južnoafriški poslanec Zwelivelile M. D. Mandela izrecno odgovoril, da takšno obnašanje določenega dela politikov opaža tudi v svoji državi: »Če se temu ne zoperstavimo, je škoda lahko samo še večja. To pomeni, da se je treba mobilizirati in zagotoviti, da ljudje ne podpirajo takšnih politik. To je njihova taktika, toda mi smo tisti, ki moramo vztrajati in biti glasni.« Vnuk Nelsona Mandele se je poslanki Jovevi zahvalil, da je – tako kot vlada dr. Roberta Goloba – na pravi strani zgodovine.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo