»Leta ’38 se je zdelo, da je Hitler nek čudak, ki ne more uspeti.« Maša Kociper, kandidatka Svobode na evropskih volitvah.

Leta ’38 se je zdelo, da je Hitler nek čudak, ki ne more uspeti.

Vzpon skrajne desnice v Evropi nas lahko skrbi. O tem razmišljajo kandidati Svobode za evropske poslance Maša Kociper, Tamara Vonta in Jure Leben.

»Toleranca do pojava sovražnega govora in emblemov skrajne desnice, streljanja po gozdovih, treniranja in podobno je neverjetna. Kot da je to neka igra, okoli katere se ne sme delati preveliko hrupa, ker jim s tem dajemo še več pozornosti. Sama se s tem ne strinjam. Mislim, da moramo takšno početje ne samo prepovedovati in kaznovati, pač pa počistiti iz javnega diskurza, kjer je danes že resnično dovoljeno vse,« pravi kandidatka za evropsko poslanko Tamara Vonta.

Mislim, da moramo takšno početje ne samo prepovedovati in kaznovati, pač pa počistiti iz javnega diskurza, kjer je danes že resnično dovoljeno vse.

Politična kultura je del splošne kulture in zadnje čase v Sloveniji opažamo, da se ponovno pojavljajo različni ekscesi, od zmerjanj politikov na ulici do sovražnega govora proti drugače mislečim.

Vzpon skrajne desnice v Evropi pomeni grožnjo Evropski uniji kot skupnosti, pomeni pa tudi grožnjo pridobljenim pravicam, kot so na primer pravice žensk.

Lažne novice so del strategije skrajne desnice, tudi na področju varovanja okolja in narave. »Načrt boja proti podnebnim spremembam v Evropski uniji so skovali različni strokovnjaki, ki se s podnebjem ukvarjajo celo življenje. To ni načrt politikov, Svobode ali kogarkoli drugega, to je načrt, ki so ga pripravili strokovnjaki,« pravi Jure Leben.

Načrt boja proti podnebnim spremembam v Evropski uniji so skovali različni strokovnjaki, ki se s podnebjem ukvarjajo celo življenje.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo