Odziv predsednika vlade in Gibanja Svoboda dr. Roberta Goloba na izjavo voditeljev članic Evropske ljudske stranke.

»Nekatere politične grupacije, predvsem bolj konservativne, včasih živijo v preteklosti. Ta izjava je bila zelo na mestu pred 15 meseci, pa so mogoče zamudili takrat priložnost, da jo dajo,« se je na izjavo voditeljev članic Evropske ljudske stranke, ki ocenjuje, da se v Sloveniji dogaja razkroj vladavine prava in političen prevzem medijev, odzval predsednik vlade in Gibanja Svoboda dr. Robert Golob.

Da gre pri omenjeni izjavi tudi za del predvolilne kampanje ELS in hudo zavajanje javnosti, ki ga spodbuja SDS, pa je v odzivu, ki ga lahko preberete v nadaljevanju, zapisal evropski poslanec Svobode dr. Klemen Grošelj.

»Pri izjavi Evropske ljudske stranke (ELS) gre za dva procesa, in sicer je ELS že globoko v predvolilni kampanji, katere sestavni del je lov za desnimi oziroma skrajno desnimi volilnimi glasovi, kar se odraža tudi v napadih na predloge komisije, ki ji predseduje članica ELS Ursula von der Leyen. Nazoren je primer zakonskega predloga o Obnovi narave, ki ga poskuša ELS zrušiti. Kot je moč razbrati iz nedavnih volilnih rezultatov, pri tem ni pretirano uspešna. Hkrati pa gre za še eno izmed akcij SDS, ki poskuša po volilnih in referendumskih porazih z izvozom lastnih interpretacij dogajanja v Sloveniji očrniti aktualno vlado. Seveda so te interpretacije daleč od realnega stanja in realnosti v Sloveniji. Vsakdo, ki spremlja dogajanje na javni RTV, lahko vidi, da je ta bila in je vsaj v menedžerskem delu in vsebinsko še vedno v rokah kadrov SDS oziroma ljudi, ki so blizu SDS. Pri tem pa SDS seveda popolnoma zamolči odločitve Ustavnega sodišča in rezultate referenduma v lanskem letu. Glede stanja v medijih in pravne države, pa obstaja vrsta poročil mednarodnih organizacij (npr. Freedom House) , ki kažejo na pravo sliko stanja v Sloveniji, kar pa seveda SDS nikakor ni pogodu, saj jasno kažejo na zlorabe, ki si je privoščila SDS v času zadnje Janševe vlade. SDS poskuša predstaviti napore aktualne vlade po normalizaciji slovenske medijske krajine v luči kulturnega boja, ki ga izvaja sama SDS.«

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo