Stranka Gibanje Svoboda je bila ustanovljena v želji in s ciljem, da v Sloveniji znova utrdimo vrednote, kot so spoštovanje, zaupanje in sodelovanje. Z vsemi svojimi dosedanjimi ravnanji smo ...

Stranka Gibanje Svoboda je bila ustanovljena v želji in s ciljem, da v Sloveniji znova utrdimo vrednote, kot so spoštovanje, zaupanje in sodelovanje. Z vsemi svojimi dosedanjimi ravnanji smo dokazali, da tem vrednotam ostajamo zvesti.

Naša komunikacija je odprta in iskrena, prepričani smo namreč, da lahko le tako najdemo najboljše rešitve in, če so ti potrebni, kompromise. Še bolj pomembni pa so kolegialnost in iskreni pogovori med najtesnejšimi sodelavci. To je ključno za medsebojno zaupanje, ki je temelj dobrega in učinkovitega delovanja vsake politične stranke, vlade ali katerekoli druge organizacije. V družbi, ki od nas pričakuje ali celo zahteva, da se tudi pri komuniciranju s svojimi najožjimi sodelavci samocenzuriramo – in to zgolj zato, da naša iskrenost ne bi bila razumljena kot kakršenkoli pritisk – in kjer so zasebne korespondence iztrgane iz konteksta ter zlorabljene za politično obračunavanje, pa si ne želimo živeti. Zato obžalujemo, da so posamezniki na pomembnih političnih položajih za doseganje svojih lastnih ciljev te vrednote in medsebojno zaupanje pripravljeni rušiti.

Zrelost posameznik pokaže s tem, da v vsakodnevnem življenju in na pomembni funkciji loči med tem, kaj je pritisk, vplivanje oziroma kaj je iskren pogovor s ciljem poiskati najboljšo rešitev za posamezen izziv.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Kandidatna lista za več Svobode v Evropi
Urška Klakočar Zupančič ob svetovnem dnevu Zemlje
Evropska unija je politična in socialna inovacija
Sara Žibrat o posvetovalnem referendumu o gojenju in predelovanju konoplje