Pred natanko dvema letoma ste se državljanke in državljani na državnozborskih volitvah odločili za svobodno družbo, demokracijo, vladavino prava, solidarnost in odprtost.

Svoboda je danes, bolj kot kadarkoli prej, osrednja vrednota Gibanja Svoboda. Zagovarjamo svobodo odločanja in izbire vsake posameznice in posameznika, da živi življenje, kot si želi.

Toda, svoboda odločanja je pravica, ki s sabo nosi odgovornost. Odgovornost do sebe in do družbe, v kateri živimo. Danes morda ugotavljamo, da se nam vse sanje in vse obljube, ki so jih te sanje rodile, niso uresničile. Nekatere so ostale neuresničene iz objektivnih razlogov in nasprotovanja dela družbe, druge zaradi tega, ker njihova uresničitev terja svoj čas. Prav nobena pa ni bila neuresničena zaradi tega, ker bi Svoboda izdala svoje sanje.

Svoboda odločanja zato ostaja – politična stranka Gibanje Svoboda je nastala iz gibanja, zato gibanje ostaja še vedno srž Svobode.

V prihodnjih dneh bomo skupaj odločali o marsičem, predvsem bomo odločali o naši prihodnosti. Slovenija je del svobodnega evropskega prostora, ta pa je močan toliko, kolikor smo močni posamezniki in posameznice, ki tukaj živimo.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo