V petek sta se ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek in minister za naravne vire in prostor Uroš Brežan v Kranjski Gori udeležila odprte mize na temo umirjanja prometa v alpskih dolinah.

V petek sta se ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek in minister za naravne vire in prostor Uroš Brežan v Kranjski Gori udeležila odprte mize na temo umirjanja prometa v alpskih dolinah. Te so namreč zaradi turizma vedno bolj obiskane, to pa vpliva na pretočnost lokalnega prometa in ima lahko negativne posledice za okolje. 

Ministrica Bratušek kratkoročno rešitev pred gnečo na teh cestah vidi v zapornicah, prav tako pa je poudarila da na ministrstvu pripravljajo načrt sistema, ki bo omogočal boljšo pretočnost. Minister Brežan rešitev pa za umirjanje prometa vidi v boljšem in dostopnem javnem prometu na tem območju.

Ministra sta se po okrogli mizi sestala tudi s člani lokalnega odbora Gibanja Svoboda Kranjska Gora. Strinjali so se, da je pomembno, da lokalni odbori in ministrstva skupaj iščejo rešitve za izzive lokalnega okolja kot so zastoji v dolini Vrat in čez prelaz Vršič. 

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo