Stranka Gibanje Svoboda je pred dnevi ustanovila lokalni odbor v Ivančni Gorici.

Stranka Gibanje Svoboda je pred dnevi ustanovila lokalni odbor v Ivančni Gorici. Poleg članov in simpatizerjev stranke so se ustanovnega zbora udeležili tudi poslanec v Državnem zboru in predsednik Seniorjev Gibanja Svoboda, gospod Bojan Čebela ter podpredsednika Seniorjev Gibanja Svoboda, gospoda Franc Rožman in Miro Mlakar.

Predsednik lokalnega odbora je postal Vojko Adamič, za voljena člana Izvršnega odbora stranke v Ivančni Gorici pa sta bila izvoljena Simon Sedevčič ter Jože Jerše. Za sekretarja lokalnega odbora je bil imenovan predstavnik Gibanja Svoboda Mladi Sašo Pajk. Predstavnika seniorjev v izvršnem odboru bodo imenovali na naslednjem sestanku. Predsednik je člane tudi obvestil, da je kandidat za podpredsednika lokalnega odbora Samo Matkovič, ki pa ga mora imenovati še Izvršni odbor Gibanja Svoboda Ivančna Gorica.

Po poglobljeni in kritični razpravi o organiziranosti in dosedanjem delovanju stranke v občini, je bil sprejet program ter finančni načrt lokalnega odbora. Glavni cilji letošnjega programa so okrepitev stranke na terenu, aktivno delovanje na področju oskrbe pomoči potrebnih, urejanju okolja in delovanju prostovoljnih organizacij.

Poslanec Čebela je na koncu podal obširnejšo predstavitev novega Zakona o dolgotrajni oskrbi in v pogovoru s prisotnimi pojasnjeval argumente za razpravo o vprašanjih, ki se v zvezi s tem zakonom pojavljajo v javnosti.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo