Člani Gibanja Svoboda smo na današnjem kongresu potrdili priključitev strank LMŠ in SAB k Gibanju Svoboda.

Člani Gibanja Svoboda smo na današnjem kongresu potrdili priključitev strank LMŠ in SAB k Gibanju Svoboda, za kar je glasovalo več kot 90 % članov. Gibanje Svoboda je pravni naslednik obeh strank, ki se mu priključujeta, sprememb v organih Gibanja Svoboda po pripojitvi ne bo.

Kongres Gibanja Svoboda je potekal na daljavo, med njimi vsi vidnejši člani. Po predstavitvi procesa priključevanja , ki je obsegal najprej pobudo izvršnega odbora in sveta Gibanja Svoboda strankama LMŠ in SAB, v nadaljevanju odločitev kongresov obeh strank ter nazadnje, kot potrditev priključitve še odločitev kongresa Gibanja Svoboda. Slednji korak se je izvedel danes.

Stranki LMŠ in SAB se bosta pripojili Gibanju Svoboda v skladu zakonom, ki ureja delovanje političnih strank. Vpis pripojitve bo po skladno s sklepom kongresa vložen na Ministrstvo za notranje zadeve. Z dnem registracije v registru pri Ministrstvu za notranje zadeve bosta stranki LMŠ in SAB prenehali obstajati, vse njuno premoženje in obveznosti pa se bodo prenesle na Gibanje Svoboda.

Vodstvu, članom svetov strank, članom nadzornih odborov in članom drugih organov prevzetih strank ne pripadajo nobene posebne ugodnosti ali pravice. V stranki Gibanje Svoboda zaradi pripojitve strank LMŠ in SAB ne bo prišlo do sprememb v sestavi obstoječih organov stranke, razen ko gre vključitev članov teh strank v članstvo Gibanja Svoboda.

Predsednik Gibanja Svoboda dr. Robert Golob je poudaril: »Slovenija danes dobiva močno politično stranko leve sredine, katere cilj je uresničiti vizijo 2030, ki so jo volivci podprli na preteklih volitvah. Naša skupna stranka bo pomemben igralec na prihajajočih lokalnih in predsedniških volitvah«.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo