Po odločitvi vlade z današnje dopisne seje je bil minister za finance Klemen Boštjančič imenovan na mesto podpredsednika vlade ...

Po odločitvi vlade z današnje dopisne seje je bil minister za finance Klemen Boštjančič imenovan na mesto podpredsednika vlade. 

Imenovanje Klemna Boštjančiča na ta položaj je predlagal predsednik vlade dr. Robert Golob. Vloga ministra za finance pri oblikovanju in izvajanju vladnih politik ob skrbi za pregledno in učinkovito upravljanje javnih financ je namreč izjemno pomembna naloga, še posebej v luči izzivov, s katerimi se bo vlada soočala do konca mandata. 

Funkcijo podpredsednika vlade opravlja eden ali več ministrov, ki jih na predlog premierja imenuje vlada. Podpredsednik vlade pri predstavljanju vlade, vodenju vladnih sej in usmerjanju uprave nadomešča predsednika vlade, če je ta odsoten ali zadržan, ne more pa ga nadomeščati pri opravljanju nalog, ki se nanašajo na zaupnico vladi ter na imenovanje in razrešitev ministrov. 

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo