Poslanca Svobode Tamara Vonta in mag. Dean Premik se ta teden kot člana delegacije Državnega zbora udeležujeta zimskega zasedanja Parlamentarne skupščine Sveta Evrope. Tamara Vonta, vodja ...

Poslanca Svobode Tamara Vonta in mag. Dean Premik se ta teden kot člana delegacije Državnega zbora udeležujeta zimskega zasedanja Parlamentarne skupščine Sveta Evrope. Tamara Vonta, vodja delegacije, je bila včeraj vnovič imenovana za podpredsednico Parlamentarne skupščine Sveta Evrope, postala pa je tudi podpredsednica Odbora za migracije, begunce in razseljene osebe. Čestitamo!

V svojih razpravah je Vonta včeraj opozorila na vedno hujše ugrabljanje medijev v Srbiji, ki jo je lani obiskala kot članica misije za opazovanje volitev. Komisarko za človekove pravice pa je opozorila predvsem na dejstvo, da se v romskih skupnostih še vedno »izgubljajo generacije otrok, ki nimajo možnosti za izobraževanje, možnosti za vključitev na trg dela, možnosti za napredovanje po družbeni lestvici, njihova romska identiteta pa jih zaznamuje že od rojstva.

Zadnji video posnetki

Oglejte si video izjave, posnetke in nagovore o različnih temah in politikah Gibanja Svoboda. V Svobodi zagovarjamo osebni pristop.

Preglej celotno video galerijo
Za svobodo in mir se je zmeraj vredno boriti
Tomaž Vesel o vlogi kandidata za evropskega komisarja
Tomaž Vesel o svojem pogledu na listo kandidatk in kandidatov Svobode
Verjamemo v enotno in solidarno Evropo